Zuinig rijden met de camper? Dat doet u zo!

Zuinig Rijden Vakantie

In de afgelopen tijd zijn de prijzen van benzine en diesel flink gestegen. Maar wist u dat het niet moeilijk is om te besparen op uw brandstofkosten als u op reis gaat met de camper? Met een paar eenvoudige aanpassingen rijdt u zo zuinig mogelijk naar uw vakantiebestemming. In dit blog geven wij u een aantal praktische tips.

1. Houd rekening met uw snelheid

Neem onderweg naar uw vakantiebestemming de tijd. Bij een lagere snelheid gebruikt u namelijk minder brandstof dan bij een hoge snelheid. En heeft uw camper cruise control? Maak hier dan vooral gebruik van! Cruise control zorgt voor minder remmen en optrekken en een gelijkmatige snelheid. Dat bespaart u weer brandstof.

2. Schakel op tijd naar een hogere versnelling

Daarnaast is het belangrijk om in een zo hoog mogelijke versnelling te rijden. Hoe minder toeren, hoe lager het brandstofverbruik. Als u in iedere versnelling ver doortrekt voordat u overschakelt, gebruikt  u meer brandstof dan wanneer u vroeg overschakelt. Schakel nadat uw camper op snelheid is dan ook zo snel mogelijk over naar een hogere versnelling.

Zuinig Rijden Camper

3. Let op het gewicht

Ook het gewicht van uw camper en bepakking draagt bij aan het brandstofverbruik.  Hoe meer gewicht uw camper heeft, des te meer brandstof de camper gebruikt. Pak uw camper daarom altijd slim in. In dit blog geven wij u hiervoor een aantal handige tips. Zorg er ook voor dat u met een lege schoon– en vuilwatertank naar uw vakantiebestemming rijdt. Dit kan namelijk het gewicht van uw camper tot wel 150 kilo verminderen.

4. Schakel de airco af en toe uit

Wist u dat uw camper tot ongeveer 10% meer brandstof gebruikt als de airco aan staat? Daarnaast levert uw camper, wanneer de airco aan staat, minder vermogen. Schakel daarom uw airconditioning tussendoor eens uit. Wilt u toch met airconditioning rijden? Probeer dan het temperatuurverschil tussen binnen en buiten de camper te beperken.

Houd daarnaast de ramen zoveel mogelijk gesloten. Open ramen zorgen voor extra luchtweerstand, wat ook zorgt voor een toename van het brandstofverbruik.

Brandstof Besparen Camper

 

5. Controleer uw bandenspanning

Een lage bandenspanning zorgt ervoor dat het contactvlak van uw banden met de weg groter wordt. Hierdoor heeft u meer rolweerstand en neemt uw brandstofverbruik toe. Controleer daarom voordat u aan uw reis begint uw bandenspanning. Hiermee kunt u tot ongeveer 2% besparen op uw brandstofverbruik.

6. Zoek goedkope tankstations

Het is natuurlijk gemakkelijk om tijdens uw reis langs de snelweg te tanken. Wel is de brandstof daar meestal duurder. Wij raden u aan om op tijd de snelweg te verlaten en een nabijgelegen dorpje in te rijden. Vaak hoeft u niet lang te zoeken naar een tankstation.

Contact

Heeft u vragen over zuinig rijden met uw camper? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag. Wij wensen u alvast een goede reis en een hele fijne vakantie toe!