Zuinig rijden met de camper? Dat doet u zo!

Met de camper op pad naar uw vakantiebestemming is natuurlijk hartstikke leuk. En dit wordt nóg leuker als u ook nog eens bespaart op de kosten van de brandstof. Daarom geven we u in dit blog vijf tips die ervoor zorgen dat u zo zuinig mogelijk naar uw vakantiebestemming rijdt.

Burstner In De Bergen

1. Houd rekening met uw snelheid

Neem onderweg naar uw vakantiebestemming de tijd. Bij een lagere snelheid verbruikt u namelijk minder brandstof dan bij een hoge snelheid. En beschikt u over cruise control? Maak hier dan vooral gebruik van! Cruise control zorgt voor een gelijkmatige snelheid en dat bespaart weer brandstof.

2. Schakel op tijd naar een hogere versnelling

Daarnaast is het belangrijk om in een zo hoog mogelijke versnelling te rijden. Hoe minder toeren, hoe lager het brandstofverbruik. Schakel zodra uw camper op snelheid is dan ook zo snel mogelijk over naar een hogere versnelling.

3. Let op het gewicht

Ook het gewicht van de camper draagt bij aan minder brandstofverbruik.  Hoe meer gewicht uw camper heeft, des te meer brandstof de camper verbruikt. Pak uw camper daarom altijd zorgvuldig in. Zorg er ook voor dat u met een lege schoon– en vuilwatertank naar uw vakantiebestemming rijdt. Dit kan namelijk het gewicht van uw camper tot wel 150 kilo verminderen.

4. Schakel de airco af en toe uit

Uw camper gebruikt tot ongeveer 10% meer brandstof wanneer de airco ingeschakeld staat. Daarnaast heeft uw camper, wanneer de airco ingeschakeld staat, minder vermogen. Schakel daarom uw airconditioning eens uit. Wilt u toch met airconditioning rijden? Probeer dan het temperatuurverschil tussen binnen en buiten de camper te beperken.

Houd daarnaast de ramen zoveel mogelijk gesloten. Open ramen zorgen voor extra luchtweerstand, wat ook zorgt voor een toename van het brandstofverbruik.

5. Controleer uw bandenspanning

Een te lage bandenspanning zorgt er ook voor dat het brandstofgebruik toeneemt. Controleer daarom voordat u aan uw reis begint uw bandenspanning goed. Hiermee kunt u tot ongeveer 2% besparen op uw brandstofverbruik.

Contact

Heeft u vragen over zuinig rijden met uw camper? Bel of mail ons gerust. Wij adviseren u graag. Wij wensen u alvast een goede reis en een hele fijne vakantie toe!