Welke camper past bij u?

Campers, u ziet ze steeds meer rijden. Het afgelopen decennium is het aantal campers in Nederlands zelfs verdubbeld. Maar welke camper past er nu bij u? We vertellen u graag meer over de verschillende types, zodat het voor u eenvoudiger wordt om de eerste selectie al te maken. Wat betreft het type camper heeft u de keuze uit: alkoof, half-integraal, integraal en buscampers. Lees meer over de voor- en nadelen van deze verschillende types!

Burstner Ixeo 2017

Alkoof campers

Alkoof campers hebben een grote ruimte boven de bestuurderscabine. Hier vindt u een vast tweepersoonsbed. Bij alkoof campers heeft u daarnaast de optie voor een dubbele bodem. Met een dubbele bodem heeft u nog meer ruimte en is de instap naar het bed in de alkoof minder hoog. Nadelen van alkoof campers zijn:

  • Alkoof campers zijn hoog en daardoor windgevoeliger
  • Alkoof campers hebben een hoger brandstofverbruik

Half-integraal campers

Bij een half-integraal camper is het chassis, net als de alkoof camper, voorzien van een bestuurderscabine. Door het ontbreken van de twee extra slaapplaatsen boven de bestuurderscabine, is de stroomlijn beter en het brandstofverbruik lager dan bij de alkoof. Wanneer u van plan bent om met z’n tweeën te genieten van de mooiste plekken en u niet veel bagage mee hoeft te nemen, is een half-integraal camper ideaal.

De Bürstner Lyseo T 690 G 2017 is een voorbeeld van een half-integraal camper, alleen heeft deze camper zelfs achterin de cabine nog een hefbed. Zo biedt deze camper nog meer slaapplaatsen!

Integraal campers

Integraal campers zijn van voor tot achter even breed. De bestuurder heeft geen aparte bestuurderscabine, zoals bij de alkoof en half-integraal campers. Bij integraal campers is de ruime cabine een onderdeel van het leefgedeelte. Door de extreem grote voorruit kunt u dubbel genieten van uw uitzicht.

En wilt u gaan slapen? Boven de cabine vindt u een uitklapbaar bed die u eenvoudig naar beneden haalt. Omdat het bed lager neerkomt dan een bed in een alkoof, heeft u meer ruimte tussen het bed en het plafond. U betaalt wel vaak meer voor een integrale camper en een klein nadeel is misschien dat de bijrijder geen eigen portier heeft.

Burstner nexxo time 2017

Buscampers

Een buscamper is, zoals het woord al zegt, een camper die gebouwd is op basis van een bestelbus. Vaak wordt het dak verhoogd, waardoor er twee extra slaapplaatsen in het dak worden gecreëerd.

Buscampers zijn compact en geschikt voor het dagelijks verkeer. Of u nu boodschappen gaat doen of een lange reis wilt maken, buscampers zijn er geschikt voor. Het nadeel is dat u beperkte ruimte heeft voor uw bagage als u ermee op vakantie gaat.

Camperverzekeringen

Er is niet alleen veel keus wat campers betreft, er zijn ook veel camperverzekeringen. Natuurlijk wilt u zorgeloos op reis kunnen met uw camper en wij helpen u daar graag bij. U kunt, net als bij een autoverzekering, kiezen uit de volgende dekkingen:

  • WA
  • Beperkt Casco
  • Volledig Casco

De vergoedingen zijn grotendeels te vergelijken met die van een personenauto. Wel kunt u met een camperverzekering uw inboedel of eventuele fietsen meeverzekeren. Weten waar u nog meer op moet letten bij het aansluiten van een camperverzekering? Lees het hier!

camper verzekeringen

Bestelauto’s worden soms zelf verbouwd tot camper. Let hierbij goed op voor de gevaren!  Een autoverzekering is niet meer voldoende wanneer u aan uw auto sleutelt. Zodra uw buscamper wordt goedgekeurd door het RDW, moet er een camperverzekering afgesloten worden. Wij raden aan om uw buscamper bij een gecertificeerde dealer te kopen. Dan weet u zeker dat deze is goed gekeurd en dat u er veilig mee de weg op kan.

Onze showroom

Heeft u nog vragen over de verschillende typen campers, neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom. We laten u de verschillende campers graag zien. Ook als u vragen heeft over uw camperverzekering, adviseren wij u graag.

Burstner Lyseo 2017