Voorkom vochtschade in uw camper

Vochtschade is de ergste nachtmerrie voor iedere camper- en caravaneigenaar. Gelukkig kunt u vochtschade in uw camper voorkomen. Onderstaande tips helpen u hierbij.

Voorkom vochtschade

Ventileren

Vochtschade ontstaat door warme lucht die afkoelt. Deze afgekoelde warme lucht verandert in condens. Het is daarom belangrijk alle ramen zo veel mogelijk open te houden, wanneer u de caravan of camper in gebruik heeft. En ook belangrijk: zorg dat de luchtfilter niet is afgedekt! Doe dit uiteraard alleen als het buiten droog is. Op deze manier zorgt u ervoor dat alles goed gelucht wordt en dat het vocht weg kan trekken.

Daarnaast is het belangrijk dat u uw camper of caravan lucht wanneer deze in de winterstalling staat. Laat hiervoor de kastdeuren openstaan en zet een dakraam op de ventilatiestand. Zet ook de koelkastdeur op een kiertje en haal de kussens uit de caravan of camper.

Vochtvreters

Gebruik vochtvreters op het moment dat u de camper of caravan niet gebruikt. Zorg ervoor dat het opvangbakje in een emmer staat, zodat het bakje niet overstroomt. Vergeet daarnaast niet om de vochtvreter eens in de zoveel tijd te vervangen.

Jaarlijkse controle

Wist u dat u uw caravan of camper bij ons kunt laten controleren op vochtschade? Dit geldt voor de merken Hymer, Bürstner en Dethleffs. Alleen als u deze jaarlijkse vochtcontrole laat uitvoeren, krijgt u vijf jaar waterdichtheidsgarantie van de desbetreffende fabrikant. Wij raden u dit daarom zeker aan.

Vochtmeter

Naast de jaarlijkse vochtcontrole, kunt u zelf ook het vocht in uw camper of caravan meten. Schaf hiervoor een vochtmeter aan. Let wel op dat u hierbij kiest voor een professionele vochtmeter. Deze zijn namelijk speciaal gemaakt om vochtmetingen te doen in caravans of campers.

Wat te doen als u toch vochtschade in uw camper heeft?

Heeft u toch last van vochtschade in uw camper? Bel of mail ons dan direct. Wij helpen u graag met schadeherstel, zodat u snel weer op pad kunt.