Voorbereid op weg met uw camper

Camper Vakantie Voorbereiden

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur. Heeft u al vakantieplannen? Dan wordt het tijd om uw camper uit de stalling te halen en reisklaar te maken. We geven u graag een aantal handige tips. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk.

Vooraf controleren

Voordat u weer met de camper de weg op gaat, is het verstandig om te controleren of uw APK nog geldig is. Is dit niet het geval? Dan is uw camper niet verzekerd bij pech of schade. Ook kunt u een hoge boete krijgen. Op de website van de RDW vindt u meer informatie over het APK keuren van uw camper.

Daarnaast is het verstandig om nog eens te bekijken hoe uw camper verzekerd is. Voldoet de dekking op dit moment nog aan uw wensen? En bent u van plan om buiten Europa op reis te gaan? Dan kan het verstandig zijn om een extra pakket af te sluiten. Wij denken graag met u mee. Wist u dat u ook bij ons terecht kunt voor het afsluiten van een verzekering voor uw camper?

Camper Uit De Stalling Halen

Camper uit de stalling halen

Het is verstandig om te controleren of uw camper is beschadigd in de stalling voordat u met de camper gaat rijden. Is dit het geval? Neem dan contact op met uw verzekeraar. In veel gevallen wordt de reparatie vergoed.

Controleer uw remmen en banden

Controleer zelf uw handrem en banden. Het kan voorkomen dat de handrem vast zit als uw camper lang heeft stilgestaan op de handrem. Forceer in dit geval niets, maar laat uw remsysteem eerst controleren door een specialist. Verder is het belangrijk dat de banden van uw camper goed op spanning zijn voordat u de weg op gaat. Uw banden vormen namelijk het enige contactvlak dat uw camper heeft met de weg. Controleert u ook meteen of er nog voldoende profiel op de banden zit?

Camper Reis Voorbereiden

Onderhoud is behoud

Door regelmatig onderhoud uit te voeren, blijft uw camper in goede conditie. Ook verkleint u de kans op pech onderweg. Met goed onderhoud investeert u in waardevastheid van uw camper.

Tijdens een onderhoudsbeurt controleren onze specialisten alle belangrijke veiligheidssystemen van uw camper en de belangrijkste technische zaken. U kunt het onderhoud van uw tweede huis gerust aan ons overlaten. Onze ervaren monteurs zijn goed opgeleid en werken met moderne apparatuur.

Camper slim inpakken

Is uw camper klaar voor de reis? Dan kan het inpakken beginnen. Denkt u aan de nodige documenten, persoonlijke verzorging, elektronica en andere zaken? In dit blog geven wij u vier tips voor het inruimen van uw camper.

Onze laatste tip: geniet van de voorbereidingen voor uw reis! Heeft u nog vragen over het reizen met een camper? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag op weg.