Tips voor uw camperreis in het voorjaar

Camperreis voorjaar

Voor uw gevoel is de winter misschien nog maar net begonnen, maar het voorjaar is alweer in aantocht! De dagen worden langer en de temperaturen kruipen langzaam maar zeker omhoog. Kunt u ook niet wachten om weer met de camper op pad te gaan? Wij zetten een aantal tips op een rijtje voor camperreizen in het voorjaar.

Bereid uw camper voor

In het voorjaar wordt de zon geleidelijk aan sterker, maar ’s nachts koelt het nog flink af. Daarom is een goede kachel onmisbaar. Het is verstandig om de werking van uw kachel eerst te laten controleren wanneer uw camper uit de stalling komt.

Tip: neem uw elektrische deken mee op reis! Hiermee hoeft u de camper ’s nachts niet warm te stoken en bespaart u op de energiekosten.

Kies een geschikte bestemming

Misschien bent u van plan om de zon op te zoeken in het voorjaar. Een reis naar Zuid-Europa is in dat geval een uitstekend idee. Aan de prachtige Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk loopt het stralend witte strand vloeiend over in de helderblauwe zee. De prachtige kuststeden zijn ook zeker een bezoek waard. De Côte d’Azur is in het voorjaar heerlijk rustig en biedt een ruim aanbod in camperplaatsen. In dit blog vindt u meer prachtige bestemmingen voor een camperreis in het voorjaar!

Camperreis voorjaar

Blijft u liever wat dichter bij huis? Ook in eigen land is genoeg te beleven in het voorjaar. Het opbloeien van de natuur zorgt voor bijzondere taferelen in natuurparken. Zo staan de eerste bloemen en planten weer in bloei en is het voorjaar een periode van nieuw leven. Wist u dat u op de Ginkelse Heide op kraambezoek kunt bij de lokale schaapskudde?

Neem voldoende kleding mee

In het voorjaar kunt u nog wel eens te maken krijgen met een onverwachte regenbui. Natte kleding droogt in gematigde lente-temperaturen niet zo snel, dus het is verstandig om wat meer kleding mee te nemen dan u gewend bent. Ook waterdichte schoenen zijn in deze periode met bovengemiddeld veel dauw geen overbodige luxe!

Geniet!

In het voorjaar zijn de avonden vaak nog koud en lang. Neem daarom wat spelletjes, boeken of ander vermaak mee, zodat uw camper echt voelt als thuiskomen.

Bent u nog op zoek naar de juiste camper? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!