Tips om uw camper te wassen

Met de lente in zicht heeft u wellicht plannen om weer op reis te gaan met uw camper. Of misschien komt u juist net terug van een reis met uw camper. In beide gevallen is het fijn om uw camper weer op te frissen. Dit draagt ook bij aan de levensduur van uw camper. In dit blog geven we u daarom tips waarmee uw camper er weer als nieuw uitziet!

Na thuiskomst

Komt u terug van een mooie reis? Volg dan in ieder geval de volgende stappen:

  1. Leeg bij thuiskomst direct de schoonwatertank en de vuilwatertank. Doet u dit niet, dan kan het zijn dat bacteriën zich ophopen.
  2. Leeg en spoel de wc-cassette zo snel mogelijk.
  3. Zet de koelkast uit en laat deze open staan zodat de koelkast kan drogen.
  4. Controleer of er geen water op uw dak blijft liggen. Is dat wel het geval? Zet uw camper dan scheef met levelers zodat het water eraf kan stromen.

 

Camper Shampoo

De buitenkant van uw camper wassen

Tijdens een reis heeft u waarschijnlijk over verschillende ondergronden gereden. Water, modder en opspattend vuil kunnen uw camper dan ook behoorlijk vies maken. Belangrijk dus dat u de buitenkant van uw camper wast. Doe dit vooral niet in een wasstraat! De borstels kunnen namelijk voor beschadigingen aan uw camper zorgen. Wij raden dan ook sterk aan om uw camper met de hand te wassen.

Maak gebruik van een goede shampoo

Voor het wassen van uw camper kunt u gebruik maken van de gebruiksklare Camper Shampoo van het merk Clean 123. Deze shampoo is te verkrijgen bij Gelderse Camper Centrale. Deze sterk reinigende shampoo zonder toevoeging van geur- of kleurstoffen is zeer geschikt voor het ex- én interieur van uw camper! De shampoo is ook te gebruiken als vliegenverwijderaar, velgenreiniger, interieur reiniger en voor kunststof oppervlakken.

Kies voor wasborstels met een zachte borstelkop

Bij Gelderse Camper Centrale zijn grote uitschuifbare wasborstels met een zachte borstelkop verkrijgbaar. Hiermee kunt u de zijkant, het dak en de ramen wassen. Beschikt u zelf niet over voldoende ruimte beschikt om uw camper te wassen? Dan kunt u ook zelf uw camper wassen bij wasboxen die beschikken over een loopbrug. Zo kunt u overal goed bij.

Het wassen uitbesteden

Besteedt u het wassen toch liever uit? Er zijn vrachtwagenwasserijen die uw camper met de hand schoonmaken. Wees hierbij wel voorzichtig met hogedrukreinigers. Dit kan lekkage en beschadigingen veroorzaken.

Binnenkant camper reinigen

De binnenkant van uw camper kunt u gewoon poetsen zoals u dat thuis ook doet. Let erop dat u voor de kunststof ramen geen alcohol of wasbenzine gebruikt, maar een mild schoonmaakmiddel in verband met beschadiging. Ook voor het reinigen van het interieur van uw camper is de Camper Shampoo uitermate geschikt!