Prachtige natuurgebieden in provincie Utrecht

Deze zomer ziet er waarschijnlijk anders uit dan u gewend bent. Uw vakantie naar het buitenland gaat wellicht niet door en in Nederland zijn veel attracties beperkt toegankelijk. Maar Nederland heeft gelukkig veel te bieden! Elke provincie heeft zijn eigen charme en prachtige natuurgebieden waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. In deze reeks vertellen wij u meer over de natuurgebieden in Nederland, zodat u zich deze zomer zeker niet hoeft te vervelen. In dit blog laten we u een aantal natuurgebieden van Utrecht zien.

Nationaal park de Heuvelrug

Het eerste én enige nationale park van provincie Utrecht kan natuurlijk niet ontbreken in dit blog. Nationaal park de Heuvelrug ligt ten oosten van de stad Utrecht. Dit prachtige natuurlandschap is gekenmerkt door heide, stuifzandgebieden en naaldbossen. Er zijn hier wel meer dan 50 wandelroutes van 2 tot 21 kilometer. Het is zelfs mogelijk om in het park te blijven slapen. Dit kan via de site Natuurhuisje.nl. Neem hier een kijkje in alle routes.

Utrechtse Heuvelrug
Foto: www.opdeheuvelrug.nl

De spiegel tussen de bomen: het Henschotermeer

U leest het goed. Het water dient hier als een heuse spiegel tussen de bomen. U verlangt er bijna naar om er een duik in te nemen tijdens een hete zomerdag. Vroeger was deze plek een zandverstuiving. Vandaag de dag is het een schitterende plek om een wandeling te maken. Geniet van de rust en neem in het weekend een heerlijk kopje koffie bij de kiosk aan het strand. Er bevinden zich diverse (luxe) campings om het meer voor een langer verblijf. Hier vindt u de route.

Henschotermeer
Foto: www.henschotermeer.nl

Landgoed Bornia en Heidestein

Goed verstopt in de bossen van Zeist ligt Heidestein en landgoed Bornia. Dit landgoed bestaat uit afwisselende bossen met karakteristieke dennen en overblijfselen van historische gebeurtenissen. Het is dan ook één van de meest indrukwekkende heidevelden die wij hebben in Nederland. Er zwerft een kudde Drentse heideschapen rond die de heide begraast. In de schaapskooi vindt u een informatiecentrum met meer informatie over het Utrechtse landschap. Deze plek is aan het eind van de zomer op zijn mooist. Dan staat de heide namelijk in volle bloei. Bekijk hier de route.

Heidestein
Foto: www.utrechtslandschap.nl

Het majestueuze kasteel de Haar

Op slechts een steenworp afstand van Utrecht ligt het indrukwekkende kasteel de Haar. Het prachtige decor is jarenlang in bezit geweest van particulieren, maar is sinds enkele tijd ook voor publiek te bezichtigen. U heeft hier de mogelijkheid om een rondje door de grote tuin te lopen. Maar het is ook zeker een aanrader om even binnen te kijken. Het kasteel is rijkelijk gedecoreerd en het kasteel vertelt een verhaal dat zeker de moeite waard is. Een droomkasteel waarvan ieder wel eens gedroomd heeft. Bekijk de route hier.

Kasteel de Haar.
Foto: www.kasteeldehaar.nl

Wij wensen u een fijne vakantie toe!