Overstappen van caravan naar camper of vice versa

Waarom kiezen mensen voor een camper of juist voor een caravan? De keuze voor een camper of caravan is persoonlijk en hangt af van een aantal factoren. We hebben de ervaringen van verschillende kampeerders over ‘camperen’ en ‘caravannen’ eens naast elkaar gezet. Hierdoor kregen wij een goed beeld van de argumenten om voor een camper of juist voor een caravan te kiezen.

Staat u op dit moment op het punt om over te stappen van caravan naar camper of andersom? Lees dan eerst eens deze blog. Wellicht helpt het u bij het maken van de juiste keuze.

Overstappen van caravan naar camper

Waarom kiezen voor een camper?

Kampeerliefhebbers die kiezen voor een camper zijn vaak ‘trekkers’. Ze reizen van plaats naar plaats en blijven niet meer dan 3 of 4 dagen op eenzelfde plek. Bij camperen is er dan ook geen ‘plaats van bestemming’, het reizen op zichzelf ís de bestemming. Boodschappen doen en pittoreske dorpjes bezoeken wordt ‘onderweg’ gedaan en als men toch even ‘zonder’ de camper op pad wil, dan worden vaak de fietsen gepakt. Daarom moet u voor de aankoop van een camper eerst de volgende vraag voor uzelf beantwoorden: “Wil ik veel zien en veel reizen of wil ik liever langere tijd op één plek blijven?”. Lees hier ook de ervaringen van onze klanten met de overstap van caravan naar camper.

Een camper als kampeermiddel is ideaal als u:

  • korte periode op eenzelfde plek wil blijven staan.
  • het niet erg vindt om geen auto tot de beschikking te hebben.
  • de hele zomer- of winterperiode meerdere malen wilt reizen.

Waarom kiezen voor een caravan?

De meeste caravanners (er zijn uitzonderingen) staan liever langer op één plek vlak bij een mooie stad, een meer of bij de zee. Kampeerders die kiezen voor een caravan hebben vaak ook een mooie voortent voor extra ruimte. Ideaal als het een keer wat minder mooi weer is. Boodschappen worden meestal met de (trek)auto gedaan en af en toe gaat men uiteten in een nabijgelegen dorpje. Voor gezinnen met kinderen, wint de caravan het meestal van de camper vanwege de extra ruimte (voortent) en de ‘vaste’ kampeerplek.

Kiezen voor een caravan is ideaal als u:

  • flexibel wilt zijn op de plek van bestemming (met een auto).
  • langere periode op eenzelfde plek wilt blijven.
  • meer kampeerruimte nodig heeft bij slecht weer (eventueel voor kinderen).

Algemene keuzefactoren

Daarnaast is het prijskaartje van een camper een stuk hoger dan die van een caravan, dus ook uw budget speelt een belangrijke rol in uw keuze. Het beste is dus om eens rond te vragen naar ervaringen van camperaars en caravanners in uw omgeving.

De tip die wij tot slot nog aan u meegeven is: “huur eerst zelf een camper, voordat u er één koopt”. Twijfelt u bijvoorbeeld nog over de aanschaf van een camper en weet u niet direct of dat iets voor u is? Ga dan eerst eens een camper huren, zodat u het zelf kunt ervaren. U zult dan snel merken of het camperen u bevalt of niet. Meer informatie nodig? Neem gerust contact met ons op.