Op z’n Zuid-Hollands de natuur in

Zuid-Holland ontdekken? Wij helpen u graag op weg! In dit blog leest u meer over drie mooie natuurgebieden die zeker de moeite waard zijn om te bewonderen.

Het gevecht tegen het water: Unesco werelderfgoed Kinderdijk

Een stukje oer-Hollandse geschiedenis. U komt hier in een natuurgebied dat volledig onder de zeespiegel ligt. Toch is het al jaren vaste land. De molens vertellen u het schitterende verhaal over de strijd tegen het water en de samenwerking tussen de mensen, techniek en natuur van toen.  Dat dit een bijzondere plek is, wordt erkend. En niet zomaar. Sinds 1997 staat Kinderdijk zelfs op de werelderfgoedlijst! Nergens anders ter wereld vindt u zo’n bijzonder systeem van molens en gemalen om de grond droog te houden. Lees hier meer waarom Unesco Kinderdijk heeft erkend tot werelderfgoed. Wij zijn benieuwd naar uw Kinderdijk foto’s!

Kinderdijk

Het onopvallende Nationaal Park Hollandse Duinen

Tussen het strand, het binnenland en de stad ligt een prachtig gebied bestaande uit duinen, bollenvelden, veenweiden en landgoederen. U kunt hier dan ook diverse wilde dieren spotten. Denk aan vossen, reeën en met een beetje geluk zeehonden. Het gebied is uniek doordat het puur natuur is. Tegelijkertijd is het ook op een steenworp afstand van omliggende dorpen en de zee. Het gebied heeft zelfs in 2016 de onderscheiding gekregen van mooiste natuurgebied in Nederland! Bent u op zoek naar een rustig stukje natuur? U kunt hier met de boot het water op en urenlang lekker varen! Meer over het gebied vindt u hier.

Nationaal Park Hollandse Duinen

Het ‘broekie’ van de natuurgebieden: Het Bentwoud

Het relatief jonge natuurgebied Bentwoud is perfect om even lekker rond te struinen en één met de natuur te worden. Het is pas in 2000 ‘geboren’ en dus nog steeds volop aan het groeien. U kunt hier heel mooi zien hoe een natuurlandschap precies ontwikkelt. Dat het zo jong is, weerhoudt de dieren niet om er toch even te gaan buurten. Er is namelijk al een aardig aantal bijzondere vogels, vlinders en planten te vinden. Het is voor wandelaars en fietsers dan ook een perfect stukje natuur om er even lekker op uit te gaan. Ook zit er in het natuurgebied een golfcourt die is uitgeroepen tot landgoed!

Het Bentwoud

Wilt u meer inspiratie voor camperroutes? Neem dan een kijk in ons camperplaatsenboekje. Voor vragen over campers kunt u altijd contact opnemen met ons.