Op reis met uw eerste camper!

Het is zover, u heeft uw eerste camper gekocht. Uw droom is uitgekomen en u kunt gaan genieten van uw eerste reis met uw eigen camper. Dat u gaat genieten staat vast, maar waar moet u nog meer op letten bij uw eerste camperreis? Wij geven u graag een aantal tips.

camper

Waar moet u op letten?

In ons buurland België noemen ze een camper heel toepasselijk, een zwerfwagen. U zwerft van de één naar de andere plek. Een camper geeft u dus de vrijheid om te gaan en staan waar u maar wilt. Direct als u de camper in stapt ben u op vakantie en begint uw reis. Als u van deze vrijheid houdt dan is een camper zeker iets voor u. Hieronder een aantal tips voor uw eerste reis met de camper:

  1. Eerste keer reizen met de camper: Het is goed om eerst te oriënteren welke landen u wilt bezoeken. Per land is het verschillend of u vrij mag staan of alleen op campings. Ook de wetgeving met betrekking tot campers is per land verschillend. Voor flessengas geldt dat de Nederlandse flessen vaak lastig zijn om te ruilen. Een oplossing is een buitenlandse fles of een LPG fles.
  2. Eerste keer op een camperplaats: Op een camperplaats parkeert u meestal maar voor één á twee nachten. Op de meeste camperplaatsen vindt u voorzieningen om water aan te vullen en afval of toilet te legen. Om het voor uzelf en de ander zo aantrekkelijk mogelijk te houden is het goed om verantwoord om te gaan met de camperplaatsen, zodat u niemand tot last bent.
  3. Camping of camperplaats?

Als u behoefte heeft aan meer comfort en u wilt langer dan twee dagen op eenzelfde plek blijven? Dan is een camping wellicht een betere optie in vergelijking met een camperplaats. Een camperplaats is bedoeld voor doorreizigers en functioneert eerder als parkeerplek, in plaats van kampeerplek.

Camperen is een ‘way of life’

Het reizen met een camper is meer dan reizen alleen, het is een ‘way of life’. Veel camperaars reizen met de camper vanuit passie en omdat ze genieten van de vrijheid die een camper biedt. U zult het vanzelf gaan merken als u gaat reizen met uw eerste camper.

Huren van een camper?

Twijfelt u of een camper wel bij u past? Misschien is het dan een idee om eerst eens een camper te huren. Op deze manier zit u niet direct vast aan een gekochte camper, maar heeft u wél de ervaring. Voor meer informatie over campers of het huren van campers komt u gerust eens in onze showroom of neemt u contact op met één van onze medewerkers.