Onze klanten vertellen over hun eerste reiservaring

Reizen met een camper of caravan is niet zomaar een vakantie, het is een levensstijl. Gaan en staan waar u maar wilt en genieten van de vrijheid van een rijdend vakantiehuis. Veel van onze klanten gingen u al voor. Wij zijn altijd erg benieuwd naar de reiservaringen van onze klanten en hebben daarom een aantal klanten gevraagd om te vertellen over hun ervaringen met hun caravan of camper.

Vandaag het woord aan Jan en Jacomien Jekel over hun liefde voor kamperen en hun reiservaringen met caravans en later ook met campers. Samen met hun hond Joy reizen zij heel Europa door. Van hun reiservaringen zijn heel wat foto’s in onze vakantiegalerie te vinden.

klanten vertellen 3j

Kamperen zit gewoon in ons bloed!

Jan en Jacomien kampeerden al toen ze zelf nog heel jong waren. Kamperen zit dus bij hen beiden in het bloed. De eerste kampeerreizen waren nog met een tentje. Langzamerhand werd hun verblijfplaats steeds ietsjes groter. Van tent naar caravan en van caravan uiteindelijk naar camper. Jan en Jacomien vertellen in dit interview over hun kampeerervaringen en over de caravans en campers waarmee zij inmiddels heel Europa hebben afgereisd.

Wanneer kocht u uw eerste caravan? Wat voor merk was het?
“Wij kochten onze eerste caravan in 1972, het was een Eiffelland 310. Dat was natuurlijk top, want we hadden een keukentje bij de hand en ‘echte’ bedden in plaats van luchtbedden. In die tijd gingen we meestal op vakantie richting Luxemburg en Duitsland.

In 1976 kochten we onze eerste Bürstner caravan bij de Gelderse Camper Centrale, bij de toenmalige eigenaar de heer Otten. Joop Koot werkte daar toen nog als monteur. Vervolgens hebben we bij de Gelderse meerdere malen een nieuwe caravan gekocht. Iedere keer was de caravan net iets groter en een stukje luxer.”

Wanneer zijn jullie ‘overgestapt’ op kamperen met een camper?
“De Gelderse verkocht in 1986 nog geen campers en wij waren daar toen in geïnteresseerd. Op aanraden van Gelderse Camper Centrale gingen wij naar Sassenheim, waar een Bürstner dealer was die campers verkocht. Dat bedrijf heette ‘Campo’ (inmiddels bestaat het niet meer). Na rijp beraad kochten we daar onze eerste camper. We waren apetrots!

Later vertelde de verkoper ons, dat zij na de aflevering van onze Bürstner er een neutje op hadden genomen. Wij moesten daar erg om lachen, nu is dat ondenkbaar. Na deze hebben we daar nog enkele Bürstner campers gekocht.

klanten vertellen blog

De camper wint het van de caravan

“Toen we met pensioen gingen, leek het Jan beter om een caravan te kopen en de camper in te ruilen, vanwege de flexibiliteit van een auto bij de hand. Zo gezegd, zo gedaan. We kochten bij Joop Koot een nieuwe caravan. Op het moment dat we onze camper gingen inruilen voor de caravan, moest ik toch even een traantje wegpinken. Niet te geloven misschien, maar dat was echt waar. Uiteindelijk bleek ook dat het niet de juiste beslissing was om de camper weg te doen. Na een paar jaar werd de caravan dus weer ingeruild voor een camper.

Joop Koot verkocht inmiddels ook kampeerauto’s, dus wij weer naar de Gelderse Camper Centrale. De koop was vervolgens snel geregeld.

Sinds juni 2014 hebben we weer een nieuwe Bürstner Viseo, met veel erop en eraan. We denken – gezien onze leeftijd – dat deze Viseo wel onze laatste zal zijn, maar zeg nooit, nooit. Voor deze dachten we dat ook en toch hebben we weer een nieuwe gekocht. Deze kampeerauto bevalt ons uitstekend en we genieten er samen met onze hond Joy met volle teugen van.

We zijn veel met ons huis op wielen onderweg. Meestal in de Benelux, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Zwitserland en niet te vergeten ons “tweede vaderland” Oostenrijk.”

Wat maakt het reizen met een caravan of camper volgens u zo bijzonder?
“De vrijheid en het ontmoeten van verschillende mensen uit alle lagen van de bevolking en het kennis maken met verschillende culturen is ons ding en de reden waarom kamperen met caravan en camper zo bijzonder is.”klanten vertellen winter

Waarom heeft u gekozen voor de Gelderse Camper Centrale als uw camper dealer?
“Waarom we bij de Gelderse terecht zijn gekomen, weten we eigenlijk niet meer. We zijn ook al meer dan 30 jaar klant, misschien was het mond tot mond reclame.

Wij zijn in ieder geval nog steeds klant bij de Gelderse Camper Centrale, omdat wij daar op een manier behandeld worden, zoals ons dat aanstaat. Dat is niet alleen door Joop Koot, maar ook door alle andere medewerkers die er werken.”

Heeft u nog leuke tips voor andere camperliefhebbers?
Ons advies voor aankoop van een camper: ga eerst huren. Denk na over hoe je je vakantie wilt invullen en hoe bijvoorbeeld je kinderen aankijken tegen het veelvuldig ‘trekken’ van de ene naar de andere camping of camperplaats. Denk na over het kosten en baten plaatje. De aanschaf is duur, dus gebruik moet meer dan eenmaal per jaar zijn.

Let bij de aanschaf van een camper op gewicht en het maximale toelaatbare gewicht van 3500 kg. Daarnaast heb je een groot rijbewijs nodig. Als je dat niet hebt, moet je het eerst zien te halen en dat is ook niet heel goedkoop.”

Ook uw reiservaringen delen?

Heeft u ook een mooie reiservaring met uw caravan of camper van Gelderse Camper Centrale en wilt u ook uw verhaal met ons delen? Stuur dan een e-mail naar info@geldersecampercentrale.nl