Onze klant Leen vertelt over zijn liefde voor ‘camperen’

Reizen met een camper of caravan is niet zomaar een vakantie, het is een levensstijl. Gaan en staan waar je maar wilt en genieten van de vrijheid van een rijdend vakantiehuis. Veel van onze klanten gingen u al voor. Wij zijn altijd erg benieuwd naar de reiservaringen van onze klanten en hebben daarom een aantal klanten gevraagd om te vertellen over hun ervaringen met hun caravan of camper.

st-malo-leen

Vandaag het woord aan Leen Ortelee die vertelt over zijn liefde voor ‘camperen’ en zijn camperervaringen van de afgelopen 25 jaar.

Van huurcamper tot eigen Burstner Elegance

Leen Ortelee is in 1990 voor het eerst in aanraking gekomen met het ‘camperen’. Sindsdien is het ‘camperen’ voor hem en voor zijn vrouw iets speciaals geworden. Leen vertelt in dit interview over zijn reiservaringen met de camper en over de reden waarom het ‘camperen’ zo bijzonder is.

Wanneer kocht u uw eerste camper? Wat voor merk was het?

“Onze eerste camper kochten wij zo’n 25 jaar geleden, een Pilote 475 met bovenbed. Maar wegens omstandigheden hebben we daar maar kort gebruik van kunnen maken en over die periode is niet veel te vertellen. We verhuisden namelijk naar Frankrijk waar we, door de bezigheden daar, voorlopig niet aan kamperen toekwamen.

Van die eerste periode hadden we wel een fijn gevoel overgehouden, en in 2007 hebben we daarom de draad weer opgepakt. In eerste instantie door een paar jaar achter elkaar een camper te huren. Het huren van een camper lag voor ons het meeste voor de hand, want we hadden toen de mogelijkheid om maar maximaal vier weken per jaar van huis te zijn.”

Waar naar toe was uw eerste reis met uw camper en hoe was deze ervaring?

“We besloten in 2009 om onze activiteiten in Frankrijk af te bouwen, waardoor we ineens beschikten over voldoende vrije tijd. We hebben toen besloten om weer een camper te gaan kopen. Uit onze huurervaringen dachten we te weten wat we wel en wat we niet wilden. In februari 2010 stond daarom de Rapido 7065+ camper voor de deur.

De eerste reis met deze camper werd Spanje en Portugal in april/mei van datzelfde jaar en het was meteen een groot succes. We hadden in de voorgaande jaren voldoende ervaring met de verhuurcampers opgedaan om te kunnen vaststellen dat we beiden veel plezier aan het ‘camperen’ zouden beleven. We kregen de smaak goed te pakken en reisden dat jaar in juni naar Zuid-Frankrijk en in september naar Italië en Kroatië. In 2010 waren we een kleine vijf maanden op reis met onze camper en legden we zo’n 20.000 kilometer af.

Sinds 2010 zijn wij ieder jaar vanaf half maart tot half oktober onderweg met af en toe een korte periode in Nederland. In het voorjaar is het Zuid Spanje omdat het vaak alleen in die periode daar mooi weer is. In de maand juni is het afwisselend Duitsland/ Zwitserland/ Scandinavië en vanaf eind augustus tot begin oktober zijn wij te vinden in Italië/ Kroatië.”

Wat maakt het reizen met een camper volgens u zo bijzonder?

“Het mooie van ‘camperen’ vinden wij eigenlijk gewoon: het onderweg zijn. Je vertrekt ‘s morgens in alle rust, geniet van de dingen onderweg en het is altijd weer een verrassing waar je ‘s avonds staat en wie je daar ontmoet.

We trekken veel en staan meestal hooguit een dag of 4-5 op dezelfde plaats. Het is wel zo dat we in het zuiden bijna altijd op een camping staan, omdat je dan toch wat meer ruimte om je heen hebt en je gebruik kunt maken van prettige douches en toiletten. Op de heen en de terugreis zoeken we altijd de betere camperplaatsen uit en dit worden er gelukkig steeds meer.

Waarom heeft u gekozen voor de Gelderse Camper Centrale als uw camperdealer?

In 2013 kwamen we in contact met de heer Koot van de Gelderse Camper Centrale, omdat we onderweg een mooie Bürstner Elegance G 800 i hadden gezien. Dit model stond toen bij hem in de aanbieding.

walkyrien-bliesdorf-leen

Al snel konden we tot zaken komen en ik moet zeggen dat de hele afhandeling bijzonder prettig is verlopen. Ook de ondersteuning van de technische dienst (Alex) verdient van ons een pluim. Wij hopen nog lang en met veel genoegen door Europa te kunnen trekken met onze camper van Gelderse Camper Centrale. Iedereen reist en geniet op zijn eigen manier, maar belangrijk is dat je er samen van kunt genieten.”

Heeft u nog leuke tips voor andere camperliefhebbers?

“Ja, voor mensen die er over denken om een camper te kopen: begin er eerst met eentje huren, zodat je beiden kunt vaststellen of je het leuk vindt. Het ‘camperen’ is toch echt wel iets anders dan thuis. Voor wie alleen maar de beschikking heeft over 3 weken vakantie, is huren de beste optie. En voor wie (zoals wij) veel vrije tijd heeft, is de vraag: kan je wel lange tijd van huis zijn? Vrienden , familie en niet te vergeten de kleinkinderen maken lange afwezigheid soms onverteerbaar.”

Ook uw reiservaringen delen?

Heeft u ook een mooie reiservaring met uw caravan of camper van Gelderse Camper Centrale en wilt u ook uw verhaal met ons delen? Stuur dan een e-mail naar info@geldersecaravancentrale.nl