Nieuwe dieselcampers zuiniger dan ooit

Wilt u een camper kopen, maar bent u bang dat u daarmee het milieu vervuild? Er is de afgelopen jaren veel te doen geweest over dieselmotoren. Maar volgens een nieuw onderzoek van TNO zijn diesels nu zuiniger dan ooit. Ze hoeven niet eens nóg schoner te worden om de problemen met stikstofoxiden (NOx) op te lossen.

Dieselmotoren

Uitstoot van dieselmotoren

Wist u dat dieselmotoren qua uitstoot van CO2 zuiniger zijn dan benzinemotoren? En nu blijkt uit het onderzoek van TNO ook dat de uitstoot van NOx erg is gedaald! Volgens TNO-onderzoeker Norbert Ligterink lagen de waarden van alle diesels rond de 500 milligram NOx per kilometer. De EU wilde hier iets aan doen en heeft in 2010 een maximum van 80 milligram ingesteld als norm. De TNO heeft nu bij de nieuwe dieselmotoren keurig de voorgeschreven 80 milligram per kilometer gemeten. De uitstoot van NOx is sinds 2010 dus maar liefst gedaald van 500 naar 80 milligram per gereden kilometer!

“We moeten de autofabrikanten wel bij de les houden”, aldus Ligterink. Zo moet het niet mogelijk zijn om later de systemen die de uitlaatgassen schoon houden uit te zetten of te verwijderen.

Onze dieselcampers

Al onze campers hebben dieselmotoren. Schroom dus niet en maak de mooiste reizen! Bekijk hier ons aanbod of kom eens langs in onze showroom om onze mooie campers te bewonderen.

Bron: Automotive Magazine