Nieuw: de Hymer ML-T op Mercedes-chassis

We hebben hem al mogen bewonderen op de Caravan Salon in Düsseldorf en vanaf heden is hij ook te zien in onze showroom, de half integraal Hymer ML-T 2015. Het bijzondere aan deze camper is dat Hymer gekozen heeft voor een chassis van Mercedes Benz. Een nieuwe combinatie van twee vooraanstaande merken waarin wooncomfort en rijcomfort perfect samenkomen, vinden wij.

Het is wel even wennen om de Mercedes neus op het nieuw model Hymer camper te zien in plaats van de Fiat Ducato, maar al het moois went snel. De Hymer ML-T is gebouwd op de Mercedes Sprinter 313 CDI om precies te zijn. We hebben het over dezelfde Mercedes Sprinter die op de Caravan Salon in de categorie ‘Kampeerauto’s’ is uitgeroepen tot camper met de meest innovatieve chassis. Met name het aanbod van veiligheidssystemen was doorslaggevend in de keuze van de jury voor Mercedes. Een mooie waardering die ook de Hymer ML-T ten goede komt.

nieuwe-hymer-ml-t-600

Unieke eigenschappen van de Hymer ML-T camper

De Hymer ML-T is uiteraard al te bewonderen in onze showroom en zien en voelen is de beste manier om een goed beeld van de camper te krijgen. Toch proberen we hier ook een aantal unieke eigenschappen van de Hymer met Mercedes chassis te beschrijven.

Deze Hymer camper is een lichtgewicht van onder de 3,5 ton in combinatie met de modernste aandrijftechnieken en comfortcriteria. De camper is 6,98 meter lang, 2,22 meter breed en 2,90 meter hoog. Er is plek voor maximaal 3 slaapplekken. Het interieur oogt optisch ruim en beschikt over de hoogwaardige details die wij van Hymer gewend zijn. Daarnaast heeft deze Hymer camper veel nieuwe en innovatieve eigenschappen die te veel zijn om allemaal te noemen. We kiezen er aan aantal uit.

Zo heeft de Hymer ML-T een ruime garage met laadhoogte van 1,21 meter en een draagvermogen van 350 kg en een verwarmde onderbouw die de installaties tegen vorst beschermd en zorgt voor een aangenaam klimaat in de camper. Daarnaast dragen goed geïsoleerde ramen van dubbel acrylglas en een gelijke vloer ook bij aan het luxe wooncomfort. Eveneens als de standaard ingebouwde flatscreenhouder met beweegbare arm, voor comfortabel tv-kijken. In de keuken van de Hymer camper is een ruime Smart-Tower koelkast van 142 liter te vinden met een vriesvak op ooghoogte van 15 liter. Er is zelfs een apothekerskast ingebouwd voor het opbergen van alle keukenspullen.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar het beste is natuurlijk om gewoon eens langs te komen in onze showroom om de Hymer ML-T camper met eigen ogen te komen bewonderen.

Hymer ML-T ook verkrijgbaar in 4×4 aandrijving

De Hymer ML-T is ook verkrijgbaar met vierwielaandrijving voor camperaars die ook graag eens een keer ‘offroad’ willen rijden. Met een simpele druk op de knop wordt de 4×4 aandrijving ingeschakeld waarbij de voorwielen 35 % van het werk verrichten en de achterwielen de overige 65 %. Meer grip, stabiliteit en trekkracht op onverharde wegen.