Met de camper op fietsvakantie

Met De Camper Op Fietsvakantie 2022

De zomer is weer in aantocht. Dat betekent dat het tijd is om vakantieplannen te maken! Misschien bent u van plan om uw (elektrische) fiets, racefiets of mountainbike mee te nemen op vakantie. Waar u ook heen gaat, de fiets is een perfect middel om uw vakantiebestemming te ontdekken. In dit blog geven wij u tips voor uw camperreis met de fiets.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het meenemen van uw fiets met de camper. U kunt kiezen voor een fietsendrager of uw fietsen meenemen in de garage van uw camper.

In de garage van de camper

De garage van uw camper is een perfecte plek om uw fietsen te vervoeren. Uw (elektrische) fietsen blijven droog en zijn beschermd tegen diefstal. Het is verstandig om uw fietsen vast te zetten in een stevige houder. Hiermee voorkomt u schade tijdens het rijden. Er bestaan veel soorten houders, die in verschillende lengtes verkrijgbaar zijn.

Heeft u een wat zwaardere fiets, bijvoorbeeld een elektrische fiets? Dan zijn deze houders ook verkrijgbaar met oprijgoot. Hiermee rijdt u de fiets of mountainbike moeiteloos uw camper in. Nog één tip: controleer vooraf of uw fietsen in de garage passen! Wilt u meer weten over fietsenhouders voor in uw camper garage? We helpen u graag verder in onze shop.

Fiets Meenemen Met Camper

Fietsendrager

Bij Gelderse Camper Centrale kunt u een fietsendrager aan uw chassis laten monteren. Onthoud dat de fietsendrager een stuk boven de grond zal hangen. Met een elektrische lift kunt u uw fiets of mountainbike gemakkelijk op de drager plaatsen. Ook hiervoor biedt Gelderse Camper Centrale verschillende opties.

Heeft u een elektrische fiets? Dan raden wij aan om de accu tijdens het rijden uit uw fiets te halen. Daarnaast adviseren wij om gebruik te maken van een fietshoes. Hiermee beschermt u uw fiets onderweg tegen weersinvloeden en vuil.

Verplichte markeringsborden

Let op, in sommige landen zijn markeringsborden op uw fietsendrager verplicht. In veel gevallen mag uw fietsendrager tot een bepaalde lengte uitsteken, voordat u een markeringsbord nodig heeft. Daarnaast bestaan er veel verschillende varianten van markeringsborden. Controleer vooraf dus goed welk(e) bord(en) u nodig heeft, bij bijvoorbeeld de NKC.

Fietsvakantie Camper

Rijbewijs

Nog een tip; let op het extra gewicht dat uw fietsen opleveren. Iedere camper heeft een maximaal totaalgewicht. Vaak is dit 3500 kg. Is uw camper zwaarder, dan heeft u een ander rijbewijs nodig. Houd hier dus rekening mee bij het inladen van uw camper.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden om uw (elektrische) fiets of mountainbike mee te nemen op vakantie? Gelderse Camper Centrale helpt u graag op weg met deskundig advies over de vervoersmethode die het beste bij u en uw camper past. U bent van harte welkom in onze shop!