Koken op de camping

Het kampeerseizoen is in volle gang. Heerlijk met uw caravan of camper aan het trekken of met uw tentje op de camping. Een echte kampeerder geniet van de vrijheid die het kampeerleven biedt, dat geldt ook als het gaat om koken in de vakantie. Koken op de camping op een gastelletje of op een gasfornuis in de caravan is tijdens de vakantie een bezigheid waar kampeerliefhebbers ruimschoots de tijd voor nemen. Het is tenslotte vakantie. Er is geen haast en men heeft alle tijd van de wereld.

Op de camping komen we dan ook regelmatig culinaire hoogstandjes tegen. Van zelfgemaakt hamburgers tot spaghetti in broccoli roomsaus. Eén ding is zeker, koken is een belangrijk onderdeel van de kampeervakantie. Het is een uitdaging om soms met minder middelen toch een heerlijk gerecht klaar te maken.

koken-op-de-camping

Koken op de barbecue of skottelbraai

Naast het gaststelletje, zijn ook de barbecue en de skottelbraai één van de meest gebruikte kookgereedschappen voor op de camping. Een heerlijk stuk vlees of lekkere roerbakgroente zijn snel en gemakkelijk klaar te maken op de barbecue of skottelbraai. Snel, gemakkelijk en toch lekker.

Deel uw favoriete gerecht met ons!

Bent u een echte kampeerliefhebber en kent u een heerlijk en makkelijk recept voor het koken op de camping? Wij zijn erg benieuwd naar uw culinaire gerechten voor op de camping of tijdens de kampeervakantie. Plaats gerust uw favoriete gerecht op onze Facebookpagina, zodat andere kampeerliefhebbers er ook van kunnen genieten!