Kamperen in de prachtige wintermaanden

De bomen hebben kale takken en de temperatuur daalt. De winter is weer aangebroken! Heeft u een camper of caravan, dan hoeft dit niet te betekenen dat u de hele winter binnen zit. Trek de winterjas aan en haal de dekens uit de kast, want ook in de winter kunt u in Europa heerlijk kamperen!

Bewonder de Creux du Van

Europa heeft enorm veel te bieden in de winterperiode. Zo kunt u het natuurspektakel de Creux du Van in Zwitserland bewonderen. Dit is een natuurlijk keteldal met 160 meter hoge, loodrechte rotswanden die het vier kilometer lange dal omringen. Dit eeuwen oude natuurlandschap is ontstaan uit kalkafzettingen van de zee. Doordat de rots in een boog loopt, kunt u extra ver kijken en genieten van het prachtige uitzicht. Een wandeltocht door deze ongerepte natuur zal u dan ook niet snel vergeten!

De magische wereld: Lapland

Hoewel het er in de winter donker en koud is, is Lapland in de winter één van de mooiste bestemmingen in Europa. De heldere sterrenhemel wordt ’s avonds gevuld met het noorderlicht. Ook de prachtige natuur biedt u oneindig veel mogelijkheden. Sta oog in oog met een groep rendieren of ga het avontuur aan, er zijn tal van buitenactiviteiten mogelijk.  Zo kunt u gaan ijsvissen, huskysledes rijden, rondrijden met de sneeuwscooter en skiën of snowboarden. Bent u iets minder sportief aangelegd, geen probleem. Bezoek dan de idyllische dorpjes in het hoge noorden van Scandinavië of geniet van een heerlijk warme sauna.

Campingplekken in de winter

Ziet u het al voor u? Een heerlijke campingplek met een vuurtje erbij en kijken naar de sterren in de lucht. Het zoeken naar een mooie winterplek kan alleen wel een kleine zoektocht zijn, aangezien niet alle campings open zijn in de wintermaanden.

Het voordeel van kamperen in de winter is dat het een laagseizoen is, waardoor de campings die open zijn bijna nooit vol zitten. Daarnaast zijn de campingplekken een stuk goedkoper. Met de lage prijzen heeft u meer te besteden wanneer u mooie bezienswaardigheden bezoekt en kunt u lekker uit eten gaan.

Maak uw camper of caravan winterproof

Winterbanden, dekens en ijskrabbers zijn onmisbaar als u in de winter met uw camper of caravan op reis gaat. Om uw veiligheid in de koude en bergachtige gebieden van Europa te garanderen is het verstandig om uw reis goed voor te bereiden.

Denk er onderweg bijvoorbeeld op tijd aan om te tanken. Mocht u in een sneeuwstorm terecht komen, is een volle tank erg belangrijk. Voldoende brandstof houdt namelijk uw camper en daarmee uw kachel draaiende. Ook is het erg belangrijk dat uw startaccu in goede conditie is. Wanneer u niet zeker bent van de conditie van uw accu, kunt u het beste een nieuwe kopen. Accu’s slijten namelijk in de zomerperiode bij hoge temperaturen, maar stoppen met werken in de winter wanneer het erg koud is.

Als u naar een land toegaat met dikke lagen sneeuw zijn sneeuwkettingen onmisbaar op uw paklijst.  Het is op een aantal plekken in Europa namelijk verplicht om sneeuwkettingen over uw banden te hebben. Dit wordt aangegeven met ronde blauwe borden met daarop een band met sneeuwketting afgebeeld. Lees hier onze tips om in de winter goed voorbereid op reis te gaan.

Advies over kamperen in de winter

Gaat u deze winter met de camper of caravan kamperen? En wilt u weten of uw camper of caravan klaar is voor de winter? Onze specialisten geven u graag deskundig advies. Kom langs in onze showroom in Barneveld of neem contact met ons op.