Huisdieren mee op vakantie?

Huisdieren mee op vakantie?

Een voor velen herkenbare vraag als de vakantieperiode weer begint “nemen we de hond mee op vakantie?” Er zijn tal van mogelijkheden om huisdieren veilig onder te brengen als het gezin op vakantie gaat, maar vaak kiest men ervoor om de trouwe viervoeter gewoon mee te nemen. Dan is het wel belangrijk om te weten welke regels er gelden voor honden in het desbetreffende vakantieland. Wij geven graag een aantal tips waar u op moet letten.

huisdieren-mee-op-vakantie

Handig om te weten!

Als u er voor kiest om uw hond mee te nemen op vakantie in de caravan of camper, is het handig om te weten welke invoerregels er gelden voor de landen waar u tijdens uw vakantie doorheen reist. Het is ook fijn om te weten of honden wel of niet mee mogen in restaurants of het openbaar vervoer. Voor sommige landen heeft u hond ook extra inentingen nodig, dat is fijn om van te voren te weten. De volgende zaken moet u in ieder geval altijd geregeld hebben:

Regelgeving per land verschillend

Per land kunnen er extra regels en wetten gelden. Het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn (vergeet niet de landen waar u alleen maar doorheen reist). U kunt in Duitsland bijvoorbeeld een boete krijgen als uw hond geen gordel omheeft in de auto. In sommige landen is ook het dragen van een muilkorf voor bepaalde rassen verplicht. De website van ‘Dogsincluded’ is een hele prettige website waar u al dit soort informatie heel eenvoudig kunt vinden.
Het gaat er tenslotte om dat u samen met uw hond een hele fijne vakantie gaat beleven. Een goede voorbereiding kan dan geen kwaad.