Gaat u een camper kopen?

Een camper kopen is niet zomaar een beslissing en daarom moet ook alles kloppen. U heeft vast van te voren al een beeld gekregen welk type of merk camper u zou willen. Als u vervolgens de stap gaat zetten om eens bij de camper dealer te gaan kijken, is het verstandig om u eerst goed voor te bereiden. U doet namelijk een behoorlijke investering en verwacht ook dat de camper die u koopt van goede kwaliteit is. Wij begrijpen dat als geen ander. Of u nu een gebruikte of een nieuwe camper gaat kopen, u wilt natuurlijk altijd de beste koop. Wij geven u graag een aantal aandachtpunten en overwegingen mee, zodat u de beste keuze kunt maken.

blog-camper-kopen

Overwegingen bij het kopen van een camper

Om gericht te kunnen kiezen uit het ruime aanbod campers, is het verstandig om eerst een aantal dingen te overwegen. Waar moet uw camper in ieder geval aan voldoen? Heeft u bijvoorbeeld liever een compacte camper of juist een zeer ruime integraal camper? Daarnaast is het van belang dat u goed weet met hoeveel mensen u gebruik wilt maken van de camper. Dit kan namelijk weer bepalend zijn voor de indeling van bedden en zithoeken. Ook een erg belangrijke overweging is het bepalen van het budget. Bepaal voor uzelf een maximum en een minimum bedrag en probeer hier niet van af te wijken. Neem in uw budgetbepaling bijvoorbeeld ook accessoires mee, zo voorkomt u oplopende kosten.

Welk rijbewijs heeft u nodig?

Het is ook belangrijk om te weten welk rijbewijs u nodig heeft voor het besturen van de camper. Voor voertuigen met een toegestane maximum massa tot 3.500 kg heeft u een rijbewijs B nodig. Voor zwaardere voertuigen zult u eerst rijles moeten gaan nemen. Beschikt u over het juiste rijbewijs, maak dan ook een proefritje, zodat u de camper zelf kunt ervaren. Beslis ook niet direct, maar slaap er een nachtje over, zodat u alle informatie goed heeft kunnen verwerken.

Eerst een camper huren?

Gaat u voor het eerst een camper kopen en twijfelt u nog over de aanschaf van een camper, dan kunt u ook eerst besluiten om een camper voor twee weken te huren? U zit dan niet vast aan de camper, maar u kunt wel meteen ervaren of het camperen iets voor u is.

Een nieuwe of een gebruikte camper kopen?

Kiest u er toch voor om een camper te kopen dan moet u net als bij een personenauto nadenken of u een nieuwe of gebruikte camper wilt kopen. Aan beide zijn voordelen verbonden, we vatten ze kort voor u samen. Een nieuwe camper is bijvoorbeeld helemaal naar eigen wens in te richten en aan te passen. U heeft vaak ook nog jaren garantie, waardoor u de komende tijd in ieder geval geen onverwachte kosten hoeft te verwachten. Bij een nieuwe camper beschikt u in ieder geval over de laatste trends en technieken en een moderne uitstraling.

De voordelen van een gebruikte camper zijn minstens zo aantrekkelijk. De aanschafprijs van een occasion camper is lager en dus eenvoudiger haalbaar. U heeft een ruime keuze uit verschillende modellen en merken van goede kwaliteit. Ze zijn vaak niet meer verkrijgbaar als nieuw en daardoor uniek in zijn soort. Daarnaast is de afschrijving van een gebruikte camper ook lager.

Een camper kopen bij een dealer of een particulier?

Dan is de vraag belangrijk waar u de camper wilt gaan kopen. Het beste is om een gebruikte of nieuwe camper aan te schaffen bij een Bovag dealer, omdat u dan verzekerd bent van een aantal voordelen. U heeft zekerheid over de prijzen en heeft altijd nog 6 maanden garantie. Onderhoud en reparatie is bij de BOVAG dealer geen probleem.. Bij een particulier is de prijs vaak niet lager, en daar bij heeft u geen service.

Wilt u toch graag een camper bij een particulier kopen? Bekijk dan eerst wat de meest gangbare prijs is voor het merk en type camper dat u wilt gaan kopen. Stel uw budget vast en wijk daar niet van af. Controleer de staat van de camper door te kijken naar verschillende camper onderdelen, zoals onder andere de banden, chassis, de wanden, het dak, de waterdichtheid, de ramen, de werking van de verwarming, het toilet en de douche. Vergeet niet om naar handleidingen en garantiebewijzen van de inbouwapparatuur te vragen en leg contractueel de gegevens van de camper vast en voor welk bedrag u hem heeft gekocht. U kunt hem ook eerst laten keuren, om zeker te zijn van een goede staat van de camper.

Heel veel succes bij de aankoop van uw nieuwe of occasion camper!