Flevoland, op bezoek bij de grootste polder ter wereld!

Wilt u Nederland ontdekken? Dan hebben wij voor u een paar prachtige natuurgebieden uitgezocht! Elke provincie in Nederland heeft zo zijn eigen schoonheden. In deze reeks zullen wij van elke provincie de hoogtepunten voor u uitlichten. Met in dit blog Flevoland. Ontdek al het moois van Flevoland en laat u inspireren door deze 3 schitterende natuurlandschappen.

Ga op avontuur in de Oostvaardersplassen

Op safari in eigen land! In de Oostvaardersplassen is het mogelijk. Tussen Almere en Lelystad vindt u dit natuurgebied. Inmiddels is het al meer dan 50 jaar oud. Deze combinatie van moerasgebied, rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen is uniek in ons land. Nergens ziet u zoveel verschillende soorten landschappen bij elkaar komen. Hierdoor is het ook voor veel dieren mogelijk om zich hier te huisvesten. U kunt een variatie van allerlei soorten vogels tot aan reeën, vossen, konikpaarden en edelherten tegenkomen. Wij wensen u veel plezier op ontdekkingsreis in dit 6000 hectare grote gebied!

De plek tussen land en water- Werelderfgoed Schokland

Ga op ontdekkingsreis in het verborgen verleden van dit Werelderfgoed. Het Eiland dat ooit gelegen was in de Zuiderzee, is vandaag de dag een archeologisch monument vol met verborgen bodemschatten die wachten om ontdekt te worden. Ook nemen steeds meer dieren hun intrek in dit natuurgebied. Zo kunt u er konijnen, boommarters, zwaluwen en runderen spotten. Het gebied is vol historie en zowel jong als oud kan zich hier prima vermaken. Een bezoekje aan museum Schokland zouden wij ook zeker aanraden. Bekijk hier alvast een aantal routes.

Ga op zoek naar de ‘Big six’ in Natuurpark Lelystad

In Natuurpark Lelystad is het mogelijk om de ‘Big six’ te spotten: de wisent, het wilde zwijn, Pater Davidshert, edelhert, Przewalskipaard en zelfs de eland. U vindt ze allemaal in het park. Daarnaast is er nog een grote populatie aan andere dieren zoals hermelijnen, otters en bevers. Het is een erg groot natuurgebied, dus het is echt een uitdaging om ze allemaal te vinden! Een tip: om 15:00 worden de otters altijd gevoerd. Ook vertelt de boswachter u dan graag wat meer over het park.

Wat echt een ‘must-do’ is, is het ‘wisentpad’. Hier kunt u te midden van de wisenten en de Przewalskipaarden het pad oversteken. Wel moet u zich aan de voorschriften houden, zoals niet voeren en niet te dichtbij komen. Maar u bent dan wel zeker een ervaring rijker!