De populairste vakantiebestemmingen van 2017

De dagen worden langer, de eerste lammetjes zijn alweer geboren en als u heel goed luistert, kunt u de vogeltjes alweer horen fluiten. Het is bijna lente en dus de hoogste tijd om na te denken over uw vakantiebestemming. Wilt u deze zomer ver weg op reis of blijft u lekker dichtbij huis? En gaat u met veel of weinig mensen op vakantie? Wat uw antwoord ook is, een kampeervakantie met uw caravan of camper is en blijft een feest!

populairste vakantiebestemmingen 2017

Als u de laatste tijd wegdroomt bij de gedachte aan vakantie, denkt u dan aan uw vaste vakantieadres of juist aan een nieuw avontuur? Als u denkt aan het laatste, lees dan vooral verder en laat u inspireren. Nog niet toe aan een nieuw avontuur? Dat geeft natuurlijk niets, lees lekker mee om alvast inspiratie op te doen voor de toekomst.

Populaire bestemmingen in Europa

Wij Nederlanders zijn dol op kamperen. Dit komst vast door de vrijheid, het slapen midden in de natuur en het gevoel saamhorigheid wat kamperen met zich meebrengt. Het is dan ook niet voor niets dat de verkoop van caravans en campers de afgelopen tijd fors is toegenomen.

Wij vinden het dan ook hoogtijd om de populairste kampeerbestemmingen in Europa met u door te nemen.

populairste vakantiebestemmingen 2017

Nummer één: Frankrijk

Op nummer één staat favoriet: Frankrijk. Het land van de stokbroden, smaakvolle wijnen en diversiteit. Frankrijk biedt prachtige natuur, goed weer en rustieke dorpen. Verder wordt dit land als ideaal gezien dankzij de korte reisafstand. Daarnaast is Zuid-Frankrijk erg veelzijdig, kunt u in het westen rekenen op hoge golven en in het midden van het land vindt u vooral prachtige natuur.

Italië, het land van het lekkere eten

Italië bezit over genoeg natuur, een zalig klimaat, mooie steden en genoeg mogelijkheden voor de watersport. Maar bovenal is Italië het land van het lekkere eten. Hier wordt dan ook uitgebreid de tijd voor genomen. Genoeg redenen voor een kampeervakantie in Italië.

populairste vakantiebestemmingen 2017

De populairste kampeergebieden zijn de regio’s rondom de Adriatische kust, het noorden van Italië. Veel campings zijn te vinden rond de twee populaire meren, het Gardameer en het Lago Maggiore. Maar ook naar de regio Toscane en Venetië gingen vele mensen u al voor.

Kroatië, een prachtig Balkanland

Kroatië is een steeds populairder wordend vakantieland. En dat heeft zo zijn redenen. Het land biedt een adembenemende natuur, veel strand en steden vol cultuur. De kustlijn van Kroatië is zeer ruig en ongerept en wordt gekenmerkt door talloze eilanden en kristalheldere baaien. Maar bovenal biedt het land van zo’n 2.500 uur zon per jaar goede kampeerfaciliteiten. Kroatië heeft dus alle ingrediënten voor een geslaagde kampeervakantie!

Opkomende underdog Slovenië

Slovenië is vast niet het eerste land dat zo één-twee-drie bij u opkomt als u denkt aan uw vakantiebestemming. Maar dit land leent zich er goed voor. Zowel het binnenland als de kust is prachtig en er zijn dan ook genoeg campings te vinden door het hele land.

Nog meer inspiratie opdoen voor uw vakantiebestemming? Bekijk dan eens onze galerie vol met mooie vakantiefoto’s van onze klanten. Bent u op zoek naar een nieuwe caravan of camper om uw droomreis te maken? U bent welkom in onze showroom.