De kampeertrends van 2017

Bent u al aan het nadenken over uw volgende vakantiebestemming? Kijkt u er naar uit om weer lekker op pad te gaan met uw caravan of camper? En neemt u uw telefoon dan mee, of laat u die thuis? Een digitale detox is namelijk dé kampeertrend van 2017. Lees verder en ontdek nog meer ontwikkelingen in kampeerland.

kampeertrend 2017

Digitale detox

Ik ga op vakantie en ik neem mee? In ieder geval niet mijn tablet, laptop of smartphone. Digitaal detoxen is de nieuwste vakantietrend van 2017. Onbereikbaar zijn wordt meer en meer als een luxe gezien. Daarom wordt er steeds vaker gekozen voor een vakantiebestemming zonder wifi. Op een vakantie zonder smartphone wordt ouderwets lang getafeld, spelletjes gespeeld en stapels
boeken en tijdschriften verslonden.

Een caravan of camper delen

We delen steeds vaker. Van auto’s, maaltijden, gereedschap tot aan slaapplaatsen. Deze trend sluit aan op een grotere trend in onze samenleving, namelijk de deeleconomie. Op kampeergebied kan er natuurlijk ook gedeeld worden met een caravan of een camper. Altijd al een camper of caravan willen aanschaffen, maar twijfelt u nog? Overweeg dan eens om samen met buren of vrienden een caravan of camper aan te schaffen en de kosten te delen.

kampeertrends 2017

Kunt u niemand vinden om een camper te delen en wilt u niet alleen een camper kopen? Bekijk dan eens ons camperverhuuraanbod en huur een camper voor uw droomvakantie!

Themacampings

Herkent u dat? U wilt een cursus of workshop volgen, maar u heeft er eigenlijk geen tijd voor naast uw dagelijks leven. Themacampings bieden uitkomst. Naast het relaxen, zwemmen of fietsen doet u nieuwe ervaringen op. Denk aan een talencursus, yogacursus, schilder- of tekenles of een kookworkshop. Op deze manier ervaart u het beste van twee werelden.

Campers, campers en nog meer campers

Kamperen met een camper blijft populair. Dit is te zien aan de toenemende verkoop en verhuur van campers en de groei van speciale camperplaatsen. Ook worden er steeds meer evenementen georganiseerd voor camperliefhebbers. Bekijk bijvoorbeeld de evenementen van de Nederlandse Kampeerauto Club eens.

kampeertrends 2017

Met een camper kunt u makkelijker rondtrekken. Hierdoor is het mogelijk om meerdere kilometers af te leggen verspreid over een aantal dagen. Ook is het niet noodzakelijk om overal een camping op te zoeken. Dit geeft uw vakantiebeleving een geheel andere wending!

Toe aan een nieuw kampeeravontuur? Breng een bezoek aan de Gelderse Camper Centrale of neem contact met ons op en laat u inspireren door de mooiste caravans en campers.