De beste hamburgers op de barbecue

Het wordt weer warmer, de zomer komt eraan. Heeft u al plannen gemaakt voor uw vakantie met uw camper of caravan? Welke plannen u ook heeft, een heerlijke barbecue past er altijd bij. Zodra het eerste zonnestraaltje te zien is, komen de barbecue luchtjes al voorbij. Maar hoe maakt u nu de beste hamburgers op de barbecue? Dat vertellen we u graag zodat u optimaal voorbereid bent op de komende zomer!

Het gehakt

Hamburgers op bbqHet belangrijkste is natuurlijk het gehakt. Als het soort gehakt niet goed is gekozen, smaakt de hamburger te taai of juist te vet. Maar waar moet u dan op letten bij deze keuze?

Ga naar de slager voor 100% rundergehakt. Eén hamburger is tussen de 100 en 150 gram, afhankelijk van hoe stevig u de hamburger het liefst heeft. Vraag aan de slager naar rundergehakt met een vetpercentage van 20 tot 25%. Het vet zorgt ervoor dat de hamburger lekker sappig blijft.

Kruiden en proeven

Hamburger op plankKruiden maken het gehakt nog lekkerder. Voeg wat peper en zout toe om het goed op smaak te brengen. Er is maar één manier om erachter te komen of u genoeg kruiden gebruikt: proeven!

Misschien is dit wel uw favoriete tip, want wij adviseren u om zoveel mogelijk hamburgers te maken en lekker te experimenteren, zodat u uiteindelijk de perfecte hamburger kunt serveren aan uw vrienden of familie.

Een perfecte vorm

Omdat het oog ook wat wil, is de perfecte vorm voor een hamburger belangrijk. Als een hamburger warm wordt, zwelt het op. Een ongelijke, bolle hamburger kunt u voorkomen door met een lepel een kuiltje in het midden te maken van 4 tot 5 centimeter rond en een halve centimeter diep.

Als u de perfecte hamburgers gemaakt heeft, leg ze dan een uurtje in de koelkast voordat u ze op de barbecue legt. Dit voorkomt dat de hamburgers uit elkaar vallen tijdens het barbecueën. Laat de

hamburgers ook niet eerst op kamertemperatuur komen, maar leg ze rechtstreeks van de koelkast op de barbecue. U zult zien dat de hamburger dan in de perfecte vorm van de barbecue komt!

Op de barbecue

Heeft u de bovengenoemde stappen doorlopen? Dan kunnen de hamburgers op de barbecue! Draai de hamburgers regelmatig om, zodat ze aan beide kanten goed garen. U keert de hamburgers de eerste keer pas wanneer de hamburger zelf loskomt van het rooster. Als het nog plakt, bent u te vroeg.

Hamburger met kaasDuw niet op de hamburger, want dan gaan er veel heerlijke sappen verloren. Tip: Doe er ook een plakje kaas bij! Wat u nog meer kunt doen met kaas op hamburgers, laat deze website op een leuke manier zien. Zet bij het kijken naar deze website uw geluid aan en schrik niet…

Wanneer is een hamburger nu helemaal gaar? U kunt het beste een thermometer aanschaffen om dit goed te kunnen zien. De kerntemperatuur van een hamburger moet 70° zijn. Zonder thermometer kunt u het zien door het vlees open te snijden en te kijken of het vlees nog roze is in de binnenkant. Vergeet de hamburger niet 2 a 3 minuten te laten rusten wanneer u deze van de barbecue afhaalt.

Eet smakelijk!

Een lekker broodje, sla en sauzen maken de hamburger helemaal af. Experimenteer met de lekkerste ingrediënten. Krijgt u al honger bij de gedachten aan een heerlijke hamburger van de barbecue?

Eet smakelijk!