Canada ontdekken met de camper

Canada is een prachtig land met veel bezienswaardigheden. Er zijn daarom redenen genoeg om Canada te ontdekken met de camper! Gaat u deze uitdaging aan? Dan geven wij u graag een aantal tips.

Canada

Campings in Canada

Het voordeel van reizen met een camper is dat u veel vrijheid heeft. Toch is het goed om te weten dat het in Canada verboden is om wild te kamperen. U mag dus niet zomaar ergens overnachten met uw camper. Gelukkig zijn er voldoende campings (campgrounds) in Canada.

De eerste dag bent u waarschijnlijk moe van de reis. Daarom raden wij u aan om in ieder geval voor de eerste nacht te reserveren. Wist u trouwens dat het ook mogelijk is om te kamperen in een van de nationale parken? Hier is het alleen vaak niet mogelijk om te reserveren.

Beste reisperiode

De beste periode voor een reis naar Canada hangt af van de plek waar u naar toe gaat. Gaat u naar West-Canada? Dan zijn de maanden juli tot en met september het meest geschikt.  Dit valt overigens wel in het hoogseizoen, dus houd rekening met veel toeristen. Reist u naar Oost-Canada? Dan zijn de maanden april tot en met oktober ideaal.

Bezienswaardigheden

In Canada zijn volop bezienswaardigheden. Hieronder hebben wij er een aantal voor u op een rij gezet.

Vancouver

U heeft vast al eens gehoord van de stad Vancouver. Deze stad ligt in West-Canada en heeft veel te bieden. Zo kunt u er niet alleen goed winkelen, maar ook heerlijk vertoeven op één van de terrassen.  Daarnaast kunt u een prachtige wandeling maken langs de promenade. Na de wandeling kunt u vervolgens uitrusten in Stanley Park, het groene hart van Vancouver.

Canada

Niagarawatervallen

Bij een reis naar Canada hoort natuurlijk ook een bezoek aan de beroemde Niagarawatervallen. Dit spectaculaire natuurverschijnsel is daarbij nog beter te bezichtigen met een rondvaart. De watervallen liggen in de provincie Ontario en zijn het mooiste tijdens de avonduren. Dan worden de watervallen namelijk op een bijzondere manier verlicht.

Canada

Banff National Park

Wilt u één van de nationale parken van Canada bezoeken? Dan is Banff National Park zeker een aanrader. Dit natuurpark ligt in de provincie Alberta en behoort tot het oudste natuurpark van Canada. Wat u zeker niet mag missen in het park is Lake Louise. Dit sprookjesachtige meer is de moeite waard om de mooiste foto’s van te maken!

Icefields Parkway

Lekker touren met uw camper over de mooiste wegen van Canada. Icefields Parkway is één van die mooie routes. Geniet onderweg van prachtige uitzichten op de Rocky Mountains, zoals besneeuwde bergtoppen en uitgestrekte meren. De route is in totaal rond de 230 kilometer lang en loopt door Alberta.

Canada

Vakantiemoment delen

Heeft u nog mooie vakantiefoto’s gemaakt tijdens uw vorige reis? En wilt u uw vakantiemoment met ons delen? Stuur uw foto’s hier gerust in en laat ons meegenieten!