Campers en caravans blijven populair

Campers en caravans blijven ook in het jaar 2015 erg populair, dat zien we onder andere terug in de cijfers. De camperverkoop in Nederland is afgelopen jaar met 13% gestegen en de caravanverkoop met 5,5%. Dat de mobiele woning aan populariteit wint, is ook terug te zien de grote belangstelling voor kampeerauto’s en caravans tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs begin deze maand. Hoe komt het dat wij Nederlanders zo verknocht zijn aan de camper? Wij hebben wel een idee.

Nederland caravan- en camperland

camperen Met bijna 450.000 caravans en meer dan 90.000 campers is Nederland het land met de hoogste caravan- en camperdichtheid van de wereld. Iedere zomer trekken wij massaal naar het buitenland met onze mobiele vakantiehuisjes om van de zon te genieten. Al van jongs af aan wordt kamperen ons met de paplepel ingegoten. Daarnaast combineert kamperen met de caravan of camper het comfort van thuis met de natuur en het buitenleven van de camping. Voor veel Nederlanders is dat de ideale combinatie.

Voor elke wens een passende oplossing

Kamperen met de camper is allang niet meer alleen voor senioren die vroegtijdig met pensioen zijn gegaan. Ook jonge gezinnen gaan steeds vaker op vakantie met de camper. We zien dan ook dat het huren van een camper steeds populairder wordt, omdat men eerst wil ervaren hoe het is om te ‘camperen’ voordat daadwerkelijk een camper wordt aangeschaft. Inmiddels is het aanbod groot en is er voor elke wens een passende oplossing.

Meer informatie?

Meer weten over het ruime aanbod campers? Kom dan eens langs in onze showroom, zodat wij u er alles over kunnen vertellen. Onder het genot van een kopje koffie natuurlijk.