7 handige apps voor op de camping

Ook op de camping is de tablet, smartphone of laptop niet meer weg te denken. Ondanks de ‘back tot basic’ mentaliteit, nemen veel kampeerders hun smart technologie toch mee op vakantie. Mocht het bijvoorbeeld gaan regenen, dan kunnen we in ieder geval lekker een serie kijken op Netflix of een E-book lezen. Maar naast ontspanning kan het gebruik van een tablet of smartphone ook heel functioneel zijn. Wij zetten daarom de meest handige Apps voor u op een rijtje.

 1. Camping Apps

  Op de bonnefooi kamperen is nu heel gemakkelijk met een Camping App waarin u heel eenvoudig kunt zien waar mooie campings te vinden zijn op de plek waar u zich op dat moment bevindt. En sommige zijn ook nog te koppelen aan een Navigatie App, zodat u direct naar uw bestemming kunt rijden. De twee bekendste zijn de ‘ANWB Camping App’ en ‘ACSI Campings Europa’.campercontact klein

 1. Camperplaatsen

  Als u met de camper op pad bent, is het handig om te weten waar eventuele camperplaatsen zijn. De App van de NKC ‘Campercontact’ is dan een zeer gebruiksvriendelijke App voor het vinden van camperplaatsen. Op deze manier is een overnachtingsplaats zo gevonden, in heel Europa.

 1. De zaklamp

  Uw eigen smartphone kan prima dienen als zaklamp op de camping. Zeker als u kampeert in een tent is een zaklamp geen overbodige luxe. In de ‘AppStore’ zijn genoeg Apps te vinden die uw smartphone direct omtoveren tot een echte zaklamp.waterpas klein

 1. Een waterpas

  Een waterpas, kan ook heel goed van pas komen op de camping. Zeker als u met de caravan op pad gaat, dan helpt een waterpas goed bij het uitbalanceren. Het werkt super en u heeft hem eigenlijk altijd bij de hand. De meest handige is de ‘iHandy waterpas’ en die is helemaal gratis.

 1. Buienradar

  Op vakantie is het ook handig om te weten wanneer het wel of niet gaat regenen. Zeker met het plannen van buitenactiviteiten in de vakantie is een weersvoorspelling goed te gebruiken. Het bekende ‘buienradar’ is ook verkrijgbaar in een App-vorm voor tablet én smartphone.

 1. Camping checklist

  Voor vertrek is het handig om een checklist te maken van alle spullen die u denkt nodig te hebben tijdens het kamperen. Ook daar is nu een speciale App voor, zodat u zeker weet dat u niets vergeet.

 1. Uiteten op vakantie

  Als u op vakantie bent, weet u niet altijd waar u lekker kunt eten. Ook hiervoor zijn verschillende Apps te vinden. ‘Restaurant Finder’ of ‘TripAdvisor’ bijvoorbeeld, die u de restaurants laten zien in de buurt. Erg handig. Uiteraard kunt u het ook gewoon nog aan de ‘locals’ vragen. Dat is misschien wel net zo leuk.