Gaslektest

G 607 Gaskeuring

Er bestaat veel onduidelijkheid over de richtlijnen die gelden voor gasinstallaties in caravans en campers. De Nederlandse voertuigen worden gekeurd volgens Europese normen, die vaak betrekking hebben op gas voor de aandrijving van een camper. Voor overige gasinstallaties zijn er adviezen en lokale voorschriften. Momenteel is het testen van de gehele gasinstallatie in uw camper alleen in Duitsland verplicht, hier gaat het om een G 607 gaskeuring. De G607 gaskeuring houdt in dat de gasinstallatie op een aantal technische eisen wordt gekeurd.

De gasdichtheid, gasdrukregelaar, gasslangen en lekdichtheid zijn onderdelen die tijdens de keuring aan bod komen. Tijdens de eerste G607 gaskeuring wordt er een logboek aangemaakt met bijbehorende goedkeuringssticker. Na de eerste gaskeuring is het verplicht de keuring om de twee jaar te herhalen, waarbij het logboek voorzien wordt van een vernieuwd goedkeuringssticker.

WAAROM IS DE G607 GASKEURING VERPLICHT?

De gaskeuring voor campers en caravans is verplicht in Duitsland, omdat beheerders van de camping aansprakelijk zijn voor calamiteiten die gerelateerd zijn aan gas. Wanneer er geen logboek met goedkeuringssticker aanwezig is, kan de beheerder u de standplaats weigeren. De prijs voor het keuren van de camper of caravan volgens de G607 gaskeuring bedraagt de eerste keer € 135,-.

Heeft u al een logboek volgens de G607 en wilt u de tweejaarlijkse keuring uit laten voeren? Dan bedragen de kosten € 75,-

GASINSTALLATIE TESTEN BIJ GELDERSE CAMPER CENTRALE

Ook is het mogelijk het gassysteem van uw camper volgens BOVAG normen bij ons te laten testen. We raden u aan om dit elke 2 jaar te doen. Uw complete gasinstallatie wordt getest en gecontroleerd op eventuele lekkages. U krijgt een overzichtelijk rapport van de uitkomsten, zodat u weet of u veilig op reis kunt. Let op, dit is een normale gaskeuring. Bij deze gaskeuring krijgt u geen logboek, zoals bij de G 607 keuring. De prijs voor het keuren bedraagt € 37,50.

Hymer campers